Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

14. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri Devam Ediyor

Amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek, belgesel türünün gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen 14. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri Fişekhane’de gerçekleşen film...

Amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek, belgesel türünün gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen 14. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri Fişekhane’de gerçekleşen film gösterimleri ve etkinliklerle devam ediyor.

 

Cumhuriyetin 100. yılından ilhamla “Köklü izler, güçlü hikayeler” mottosuyla gerçekleşen etkinlikte ödül kategorilerinde yarışmaya başvuran belgesellerden özel bir seçki seyircilerle buluşuyor. Ayrıca etkinliğe katılan davetliler yönetmenlerle ustalık sınıfı etkinlikleri, belgeselciliğin bugünü ve yarınına dair söyleşiler ve atölye çalışmalarına ise yoğun ilgi gösteriyor.

 

Birbirinden değerli isimlerle paneller ve ustalık sınıfları devam ediyor

Fişekhane Salon 6’da gerçekleşen etkinliklerde yönetmenlerle söyleşiler ve sinemanın usta isimleriyle paneller yapılıyor. Etkinliğin ilk iki gününde “Belgeselin ABC’si Fotoğraftan Sinemaya Görsel Anlatı”, “TRT Belgeselciliği Tasarımdan Yapım Sürecine İçeriğin Seyri”, “Su Savaşları Memleket Belgeseli”, “Bir 100. Yıl Belgeseli – İlk Türk Astronotun Hikayesi”, “Gazze Gerçeği – İnsanlığın Çığlığı ve İçeriğin Gücü” ve “Ukrayna Savaş Günlükleri” Belgeseli – Emmy’ye Giden Yol” isimli panel ve söyleşilerde belgeselciliğin medya üzerindeki etkisi, belgesel yapımının aşamaları ve Türkiye’nin kamu yayıncısı TRT’nin küresel yayıncılık misyonu ile insani ve evrensel değerleri yansıtan bakış açısı katılımcılara aktarıldı.

 

Fişekhane Galeri Alanı’nda ise TRT Belgesel ekranlarının sevilen simalarıyla buluşmalar devam ediyor. Yeni programı “Zorlu İşler” üzerine dinleyicilere gezginlik ruhu ve aksiyon konulu bir söyleşi gerçekleştiren Reshad Strik’in ardından “Ulak” programının sunucusu Serdar Kılıç doğaya ve insana yolculuk başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdi. “Hedef Sıfır Atık” programının sunucusu Doğan Akdoğan, “Gönüllü Veteriner” programının sunucuları Kübra Akdeniz ve Umut Köksal, “Türlerin İzinde” programının sunucusu Erken Balk ve “Yaban Macerası” belgeselinin sunucusu Doğanay Vural da ekran buluşmaları kapsamında katılımcılarla bir araya geldi.

 

14. TRT Uluslararası Belgesel Ödülleri’nde devam eden etkinlikler arasında; yönetmen Derviş Zaim’in “Tavuri” belgeselinin gösterimi, “Ünlü Dublaj Sanatçılarıyla Seslendirme Atölyesi”, “Televizyon ve Dijitale Belgesel Üretmek”, yönetmen Tamara Kotevska ile “Oscar Adaylığı ve Belgeselde Sınırları Aşmak”, “Spor Belgeselciliğinin Yükselişi” ve “Tarih Belgeselciliği ve Kurgudaki Gerçek” isimli paneller bulunuyor.