Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

Bitcoin’de Geri Çekilme: Bir Düzeltme Mi, Yeni Düşüşün Habercisi Mi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), 8 Aralık’ta 44.700 doları gördükten sonra bir düşüşe geçti. Bazı analistlere göre bu durum bir düzeltme ve sonrasında başlayacak yükselişin habercisi iken bazı analistlere göre düşüş daha da derinleşebilir.

Bitcoin Fiyat Yorumları

Lider kripto para birimi Bitcoin yazının kaleme alındığı sırada 42.314 dolardan işlem görüyor. Son 24 saat içinde yaklaşık yüzde 3,2 bir düşüş kaydeden BTC, 1 haftalık grafiklerde hala yüzde 1,5 yükselişe işaret ediyor.

BITCONHABER ve BH NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi tecrübeli kripto para analisti Captain Faibik, piyasa dinamikleri ve Bitcoin’i bekleyen durum hakkında bilgi verdi.

Yakından takip edilen analiste göre yaşanan son düşüş bir düzeltme ve bu düzeltme bir gereklilikten kaynaklanıyor. Captain Faibik’e göre tüm piyasa aşırı alım bölgesine girmiş ve yaygın bir Kaçırma Korkusu (FOMO) çılgınlığı başlamıştı. Bitcoin’in bu fırtınayı atlatıp Nisan 2022’den bu yana en yüksek haftalık kapanışı yapması güçlü bir toparlanmayı işaret ediyor.

Bunlara ek olarak analist, BTC’nin önümüzdeki hafta 47.000 – 48.000 dolar bölgesine gelebileceğini ifade ediyor. Yine de analist bu yükselişten sonra da bir düzeltme gelebileceği konusunda uyarıyor. Ayrıca analist, boğa piyasalarında düşüşlerin bir alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini de öne sürüyor.

Captain Faibik’in stratejik tavsiyesi, düşüşlerde alım yapmak ve 2024’ün ilk çeyreğinde bir altcoin rallisi beklentisiyle sabırlı olmaktır. Bu tahmin, kripto para piyasasının döngüsel doğasıyla ve altcoinlerin genellikle Bitcoin’i takiben önemli hareketler yapmasıyla uyumlu.

Kripto Para Piyasasında Son Durum

Bitcoin’in yükseliş ivmesi, ETF onaylarının olası onayının yaklaşıyor olması, ABD’de enflasyonun düşüyor olması ve blok ödülü yarılanmasının yaklaşıyor olması sebebiyle devam edecek gibi görünüyor.

Bunun yanında piyasa değeri bakımından en büyük altcoin olan Ethereum (ETH) yazının kaleme alındığı sırada 2.244 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte yüzde 4 değer kaybetmiş görünüyor.

Piyasa değeri bakımından ilk on kripto para birimine baktığımızda son 24 saatte en fazla düşüşü yüzde 5,2 ile Ripple’ın (XRP) kaydettiği görülüyor. Buna ek olarak piyasa değeri bakımından en büyük onuncu kripto para konumuna yükselen Avalanche (AVAX), yüzde 10’luk artış ile diğerlerinden ayrışıyor.

Kaynak: https://www.bitcoinhaber.net/bitcoinde-yukselis-sinyalleri-ve-piyasa-analizi