Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

Çiğdem Tunç Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Gözyaşı Sarayı Kösem” seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor.

Her sezon sahnelediği oyunlarla tiyatroseverlerin gönlüne taht kuran Çiğdem Tunç Tiyatrosu bu sezona bomba gibi bir oyunla... Her sezon sahnelediği oyunlarla tiyatroseverlerin gönlüne...

Her sezon sahnelediği oyunlarla tiyatroseverlerin gönlüne taht kuran Çiğdem Tunç Tiyatrosu bu sezona bomba gibi bir oyunla…

Her sezon sahnelediği oyunlarla tiyatroseverlerin gönlüne taht kuran Çiğdem Tunç Tiyatrosu bu sezona bomba gibi bir oyunla geliyor.

Osmanlı tarihinin en merhametli padişahlarından biri olan Sultan Ahmet ile Valide-i Kebir Kösem Sultan’ın saltanatı ve hazin sonunu anlatan “Gözyaşı Sarayı Kösem” oyunu önümüzdeki günlerde tiyatroseverlerle buluşacak.

Kosta Kortidis’in yazıp-yönettiği ,aynı zamanda da Şehzade Mustafayı canlandırdığı ‘’Gözyaşı Sarayı Kösem” oyununun oyuncu kadrosunda Çiğdem Tunç, Hakan Meriçliler, Sema Aras, Kosta Kortidis, Selma Kutluğ, Deniz Salman, Alp Balkan, Buğra Soykan Kişioğlu, Balca Başman ve Hazal Akyürek gibi birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Oyunun yönetmen yardımcılığını ve reji desteğini ise Balca Başman ve Hazal Akyürek ikilisi yapıyor.

Oyunun müziklerini Bülent Evcil ve Nida Şan üstlenirken, afiş ve görsel tasarımları ise Atahan Başman üstlenmiş durumda.

Gözyaşı Sarayı Kösem adlı oyunun konusuna gelince Osmanlı İmparatorluğunun en ihtişamlı döneminden; en çalkantılı, en karışık ve en kanlı dönemine geçişin hikâyesi. Kadınlar Saltanatının ve Devleti Ali Osman’ın en güçlü kadını Kösem Sultan ile, tarihin en merhametli, en adaletli Padişahlarından Sultan Ahmet’in hikayesi. Bir destan, bir sevda bir kahramanlık öyküsü. Sultan Mustafa’ nın dramı, Handan Sultan’ın mücadelesi ve Safiye Sultan’ın tarih sahnesinden çekilmesi. Fatih Sultan Mehmet Han’ın nizamını değiştirecek kadar iradeli Sultan Ahmet ile bir büyük devleti cihan devleti olarak ayakta tutmak için savaşan Kösem Sultan’ın destanını ve Valide-i Kebir Kösem Sultan’ın saltanatı ve hazin sonu ile Gözyaşı Sarayındaki hazin sonunu anlatıyor.