Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

Ebru Gamze Işıksaçan “MYTH 12” adlı ilk solo sergisi sanatseverlerle buluştu.

  Akademisyen & Sanatçı Ebru Gamze Işıksaçan ilk solo sergisi “ Myth 12 “ adını verdiği 12 eserden oluşan sergisini Artvizyon galeri Nihat...

 

Akademisyen & Sanatçı Ebru Gamze Işıksaçan ilk solo sergisi “ Myth 12 “ adını verdiği 12 eserden oluşan sergisini Artvizyon galeri Nihat Tokay’ın organizasyonuyla sanatseverlerle buluşturdu.

Büyükada Adalar Kültür Derneği’nde düzenlenen sergi, akademisyenler, sanatçılar ve sanatseverlerin katılımıyla yoğun ilgi ile karşılandı.

“MYTH 12” adlı serginin açılışına Türk sanat dünyasının duayen isimlerinden Nino Varan, Nihat Tokat, Sanatta Engel Yok Vakfı Başkanı Yasemin Zanbak, Harika Ören, Abay Galeri Ayşegül Abay, Nurcan Aral, Didem Kaçmaz, Zeynep Güçlü, Çağrı Tunç, Medipol Üniversitesi’nden Doç. Dr. Başak Gezmen, sanatçı Ece Özgenel gibi sanat ve akademi dünyasının seçkin simaları katıldı.

Akademisyen& sanatçı Ebru Gamze Işıksaçan sergideki eserlerini Yunan mitolojisindeki on iki tanrı imajından yola çıkarak kurguladı. Tuval üstüne akrilik, kolaj ve dijital unsurların birbiriyle olan ahenginin dikkat çekmesiyle, yeni sanatsal bir ifade biçimini ortaya koyduğu gözlemlendi.

Ebru Gamze Işıksaçan’ın eserlerini geleneksel sanatın malzeme ve yöntemlerini dijital araçlarla birlikte kullanarak ürettiği öğrenildi.

Başarılı sanatçı “MYTH 12” adlı ilk kişisel sergisi hakkında yaptığı kısa açıklamasında “Postmodern bir bakış açısıyla Yunan mitolojisinin on iki efsanevi karakterin temsillerini farklı bir zaman ve mekan içine yerleştirerek, soyut figüratif bir üslupla yeniden kurguladım. Sanatsal yaratım sürecinde dijital araçları bir ifade aracı olarak kullanmamın sebebi, geleneksel ve güncel sanat arasındaki etkileşimi kuvvetlendirmektir. Geleneksel bağlamda akrilik boya ve kolaj tekniğini dijital teknoloji ile buluşturarak, eserlerimde yeni oluşumları görmek, yeni bağlantılar keşfetmek ve tüm üretim sürecini bu yönüyle deneyimlemek istedim” diyerek duygularını ifade etti.

Ebru Gamze Işıksaçan’ın sergisindeki eserlerinden kareler