Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

Enflasyon ve Özel Diyaliz Merkezi Ücretleri

Hayatın getirdiği zorluklar, koşullar ve hastalıklar beraberinde ek olarak dikkat çeken başlıca durum enflasyon artışıdır. İnsanların mevcut sorunlarının yanına ek olarak sağlık problemlerinin eklenmiş olması ciddi derece de sorun doğurmaktadır.

Fakat aynı şekilde özel sağlık merkezleri açısından düşününce de benzer etkilerin oluşum gösterdiğini söylemek mümkündür. İnsan sağlığı açısından çok önemli işleve sahip olan böbreklerimiz fonksiyonunu yitirince diyaliz tedavisine ihtiyaç duymaktadır. Bu konudaki araştırmalara göre son 15 yıl içinde diyaliz ücretleri %150 artmıştır. Fakat dikkat çekilmesi gereken kısım son 15 yılın tamamını kapsamasıdır. Yani bu tür durumda fiyatın çok düşük seviyede artış gösterdiği bilinmektedir.

Diyaliz ücretleri SGK tarafından karşılandığında seans başına 345TL şeklinde bilinmektedir. Hastaların konforlu tedavi görebilmesi adına İstanbul diyaliz ücretleri bu konuda daha dengeli fiyatlar sunmaktadır. Nüfusun kalabalık olmasından ve en çok ihtiyaç duyulan yerin İstanbul olmasından dolayı burada kurulmuş bir merkezdir. Ayrıca şubeleri de vardır. Seans başına hesap edilen tutar içinde hastanın servisle alınıp evine teslim edilmesi, diyaliz tedavisi, genel bakımı, rutin kontrolleri de bulunmaktadır. En önemlisi sağlıktır. Bu nedenle sıkı bir hesap yapıldığında belirtilen seans fiyatının düşük kaldığını söylemek mümkündür.

Diyaliz Ücretleri Değişiyor mu?

Diyaliz ücretleri genel bakımdan değiştirilemiyor. Fakat İstanbul özel diyaliz merkezinde SGK’lı hastaların daha düşük fiyatlarla ve devlet tarafından sağlanan destek beraberinde daha düşük ücret ile tedavi gördüğü biliniyor. Geçmiş yıllarda her diyaliz seansı için devlet SGK’lı hasta için 159,60TL paket ödeme yapıyordu. Ortalama 1 aylık 12 defa diyaliz tedavisi görmesi gereken kişi için 12×159,60 ‘dan hesap edilince 1915.20TL ödeme yaptığı biliniyordu. Belirtilen bilgi geçmiş yıllara ait ödeme şekli olduğundan 2022 fiyat tablosuna göre yine aynı düzende devletin karşıladığı biliniyor. Bu sayede SGK’lı hastaların tedavi olma imkanı daha da kolaylaşmış oluyor.

Diyaliz Tedavisi İyi İyileşmek

Böbrek hastalıklarında birincil tedavi şekli diyaliz tedavisi olup iyileşme oranı ve yaşam sürecinin artış göstermesi %90 seviyesindedir. Bu çok önemli bir veridir. Çünkü diyaliz iyileştirici bir tedavidir. Kanın süzülmesini sağlayan cihazdır. Böbrekler vücutta ve kanda biriken zararlı maddelerin arıtılması ve süzdürülmesi ile işlev görmektedir. Bu nedenle insanın günlük rutin işlerini yapması için bile böbrek sağlığına dolaylı yoldan ihtiyaç duyduğu bilinmektedir. hemen hemen her insanın böbrek hastalığına yakalanma riski vardır. Çünkü birçok faktör bu hastalıkta etkin rol oynar. Yeterli su içmemek, zararlı maddeler tüketmek, vücudu bozan besinleri üst üste tüketmek, çevre koşulları, hastalıklar, ilaçlar, sigara ve alkol gibi birçok başlık böbrek sağlığının bozulması için yeterli sebeptir. Fakat hiçbirinin tek bir neden olarak belirtilmediği bilinmektedir.

Böbrek hastalığına maruz kalan kişilerin diyaliz tedavisi görme zorunluluğu vardır. Diyaliz tedavisi ilaç kullanımı gibi belirli süreli değildir. Gerektiğinde ömür boyu sürdürülmesi gereken tedavidir. Fakat iyileşme beraberinde bırakılması mümkündür. veya iyileşme devamında seans sayısının düşürülmesi mümkündür. bu nedenle diyaliz böbrek hastalığı için bir çözüm sayılır. Bununla birlikte diyaliz tedavisinin düzenli yaptırılması çok önemlidir. Aynı şekilde temiz yerde yaptırılması gerekir. Çünkü böbrekler kandaki kirli maddelerden kurtulmaya ihtiyaç duyar. Yani başlı başına düzen, dezenfekte ve konfor gerektiren bir hastalık olduğunu söylemek gerekiyor. Bu yüzden diyaliz tedavisine başlamadan önce yer seçimi yapacak kişiler için ilk öneri İstanbul diyaliz merkezi olacaktır. hastane düzeninin özele yansıtılmış konforlu ve deneyimli alanları ile diyaliz merkezlerinin en iyisidir.