Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

Hürrem Sultan Hamamı

İstanbul'da Ayasofya Meydanında bulunan Hürrem Sultan Hamamı, Osmanlı'nın baş mimarı Mimar Sinan tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir.... İstanbul’da Ayasofya Meydanında bulunan Hürrem Sultan...

İstanbul’da Ayasofya Meydanında bulunan Hürrem Sultan Hamamı, Osmanlı’nın baş mimarı Mimar Sinan tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir….

İstanbul’da Ayasofya Meydanında bulunan Hürrem Sultan Hamamı, Osmanlı’nın baş mimarı Mimar Sinan tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir. Kanuni Sultan Süleyman’ın eşi Hürrem Sultan’ın isteği üzerine 16. yüzyılda (MS 1556-1557) yapılan eser Sultanahmet Camii ile Ayasofya arasında eski Zeuxippus (MS 100-200) hamamlarının bulunduğu yerde hayata geçirilmiştir. Tarihi yapısını günümüzün modern hizmetleri ile birleştiren Hürrem Sultan Hamamı, tüm hamam bakımları ve masaj terapi seçenekleri ile müşterilerine hizmet vermektedir.

Hürrem Sultan Hamamı klasik dönem Osmanlı hamamı tarzında inşa edilmiş olsa da kadın ve erkek bölümlerinin birbirinin ayna görüntüsü olarak aynı eksen üzerine tasarlanması Türk hamamı mimarisinde bir yenilikti. Eser, uzun yıllar kapalı kalmış ve 1910 yılında tekrar faaliyete geçmiştir.  Daha sonra, yakınındaki Sultanahmet Cezaevi’nin dolu olduğu dönemlerde, hükümlülerin barınması için, ilerleyen yıllarda ise kâğıt ve yağ muhafaza etmek amacıyla depo olarak kullanılmıştır. İstanbul’un en güzel eserlerinden biri olan Hürrem Sultan Hamamı ilk kez 1957-1958 yılları arasında restore edilmiş ve 2007 yılına kadar halı çarşısı olarak hizmet vermiştir. 2008 yılı itibariyle dev bir yatırımla aslına uygun olarak restore edilmiştir. Özgün yapısını 460 yıldır koruyan Hürrem Sultan Hamamı, çifte hamam şekli ve 75 metre uzunluğuyla klasik dönem Osmanlı hamam mimarisinden ayrılmaktadır.

Hürrem Sultan Hamamı’nın restorasyon projesi, tarihi eser restorasyonunda uzman bir kurum olan Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından yürütülmüştür. Alanında yetkin akademisyen ve profesyonellerden oluşan disiplinler arası bir ekibin, aylar süren çalışmasının ürünü olan restorasyon sürecinde Hamam’ın orijinal mimarisinden hiç taviz verilmedi. Türkiye’de ilk kez kullanılan malzeme ve teknolojik sistemlerden yararlanıldı.

Hamam ritüelini benzersiz bir deneyime dönüştüren Hürrem Sultan Hamamında misafir kullanımı için özel altın kaplama hamam tasları, misafir kullanımı ve satışı için üretilen özel peştamaller ve  %100 saf zeytinyağlı özel sabunlar hamama özel olarak üretilmiştir.

Bu özel ve tarihi yapı,  günün tüm yorgunluk ve stresini üzerinizden atmak, fiziksel ve ruhsal anlamda  yenilenmek için tüm hamam bakımları ve masaj terapi seçenekleri ile müşterilerine hizmet vermektedir. Farklı sürelerde uygulanan Pir-ü Pak, Keyf-i Hamam, Zevk-i Sefa, Ab-ı Hayat hamam bakım paketleri ile, Aromaterapi, Anti-Stres, Sırt Masajı, Ayak Masajı gibi masaj seçenekleri ile yerli ve yabancı müşterilerine lüks deneyim yaklaşımıyla hizmet vermektedir.

Rezervasyon ve detaylı bilgi için: https://www.hurremsultanhamami.com/