Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

Mehmet Karadayı “Turizmde yalancı bahar yaşıyoruz!”

Ülkemizin turizm sektöründe tanımış simalarından biri olan iş insanı Mehmet Karadayı “ Önce sadece Türkiye’yi değil tüm... Ülkemizin turizm sektöründe tanımış simalarından biri...

Ülkemizin turizm sektöründe tanımış simalarından biri olan iş insanı Mehmet Karadayı “ Önce sadece Türkiye’yi değil tüm…

Ülkemizin turizm sektöründe tanımış simalarından biri olan iş insanı Mehmet Karadayı “ Önce sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını sonrasında turizm sektörü adeta dibi görmüştür. Böyle küresel faciaya sadece turizm sektörü değil tüm sektörler hazırlıksız yakalandı. Ama bu süreci daha çabuk atlatan turizm sektörü son iki yılda hızlı bir toparlanma süreci yaşadı” dedi.

İç turizmde bu yılın hareketli geçeceği düşünülürken ülkemizi yasa boğan deprem felaketi sonrasında ve sonrasında da artan maliyetler yüzünden özellikle konaklama sektöründe yaşanan ciddi sıkıntıların altımı çizen Mehmet Karadayı “Ramazan Bayramında neredeyse iç turizm sektöründen beklentileri çok altında geçtiğini, özellikle deprem sonrasında bazı yabancı turistlerin tatil tercihlerini değiştirdiğini ve bununda sektöre büyük darbe vurduğunu” belirtti.

Tüm bunların yanında daralmış iş hacminin yanı sıra %50 civarında artan maliyetlere rağmen gerçek maliyet rakamlarını yansıtamadıkları yüzünden yaşadıkları sıkıntıların daha da arttığını söyleyen “Mehmet Karadayı Bu yıl beklenen müşteri potansiyeline yani doluluk oranlarında %40 civarında bir azalma söz konusu. Özellikle İstanbul bu konuda ciddi uyarılar vermeye devam ediyor. Normalde deprem sonrası İstanbul için iki gece ve üzeri konaklamada 2019 yılı baz alındığında %30 civarlarında düşüş yaşandı. Kaldı ki deprem sonrasında özellikle İstanbul’da bazı otellerin açılmamış olduğunu da hesaba katarsak sektörün ne kadar zorluklar yaşadığını daha net görebiliriz.” diyerek sektördeki yaşananlara dikkatleri çekti.