Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

Murat Kızıl kimdir?

Murat Kızıl 20 Eylül 1981 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Müzik hayatına daha çocuk yaşlarda ailesinin aldığı küçük bir klavye ile adımlar atan Murat...

Murat Kızıl 20 Eylül 1981 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Müzik hayatına daha çocuk yaşlarda ailesinin aldığı küçük bir klavye ile adımlar atan Murat Kızıl dinlediği müzikleri yorumlamaya ve klavyesi ile çalmaya başlamıştır.

Babasının mesleğinden dolayı lise hayatına kadar çeşitli illerde eğitim gören Murat Kızıl bu şehirlerdeki farklı kültürel müziklerle tanışma fırsatı bulmuştur.

Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuar sınavlarını başarıyla geçen Murat Kızıl konservatuar yıllarında birçok sahne çalışmasının yanında aynı zamanda sanatın her alanında olmaya önem vermiş ve bunun meyvesini de Şeyh Bedrettin, Fosforlu Cevriye gibi tiyatro oyunlarında rol alarak görmüştür.

Sanat hayatı boyunca Atilla Özdemiroğlu, Gülriz Sururi ve birçok ünlü isimle çalışma şansı yakalayan Murat Kızıl 2012 yılından itibaren de devlet okullarında ve özel eğitim kurumlarında müzik eğitmenliği yapmıştır.

Pandemi döneminde askıya aldığı projelerinden biri olan söz ve müziği Hakan Dumlu’ya ait olan “Liman” adlı teklisini 2023 yılında müzikseverlerle buluşturan başarılı sanatçı bu şarkısının klip çekimleri için kameralar karşısına geçerken yönetme koltuğuna da Hüseyin Cevahir Ünal oturmuştur.