Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

Raif Akyüz’ün bu haftaki röportaj konuğu Berfin Berber oldu

Bu haftaki röportaj konuğumuz İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından sergilenen “Savaş ve Barış” adlı oyunda oynadığı “Marya Bolkonskaya”... Bu haftaki röportaj konuğumuz İstanbul Şehir...

Bu haftaki röportaj konuğumuz İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından sergilenen “Savaş ve Barış” adlı oyunda oynadığı “Marya Bolkonskaya”…

Bu haftaki röportaj konuğumuz İstanbul Şehir Tiyatroları tarafından sergilenen “Savaş ve Barış” adlı oyunda oynadığı “Marya Bolkonskaya” karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Berfin Berber oldu.

Raif Akyüz :Berfin Berber’i tanıyarak röportajımıza başlayalım ?

Berfin Berber: İstanbul doğumluyum, 24 yaşındayım ve oyuncuyum.

Raif Akyüz :Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz ?

Berfin Berber : Çocuk oyunlarıyla tanıdığın tiyatro ilk başta yaratıcı drama dersleri olarak hayatıma girdi. Hikaye anlatıcılığına olan merakım lisede artınca üniversitede profesyonel olarak eğitimini almak istedim. Kolaboratif olarak sanat yapmak bana hayatta en çok zevk veren şey olduğu için oyuncu olmaya karar verdim diyebilirim.

Raif Akyüz : Hangi Üniversite oyunculuk eğitimi aldın ve hocaların kimlerdi ?

Berfin Berber : Amerika’nın Boston şehrinde bulunan Emerson College’da oyunculuk lisansımı tamamladım. Timothy Douglas, Cass Tunick, Amelia Broome ve Ted Hewlett gibi muhteşem hocalarım oldu orada. Öncesindeyse bana ilk tiyatroyu öğretenler Filiz Işık Bulut, Elif Ongan Tekçe ve François Baril’dir. Bugün olduğum sanatçıyı onlara borçluyum.

Raif Akyüz :Oyunculuk anlamında hocalarından öğrendiğin en önemli şey nedir ?

Berfin Berber :Sumru Yavrucuk, Meryl Streep, Lupita Nyong’o, Phoebe Waller-Bridge ve Andrew Scott örnek aldığım oyunculardan bazıları.

Raif Akyüz : Geçmişte yada günümüzde hangi oyunla ve oyuncuyla aynı sahnede oynamak isterdin ? Ve seçme şansın olsaydı hangi oyundaki hangi karaktere hayat vermek isterdin?

Berfin Berber :2017 yılında Ingiltere Ulusal Tiytarosu’nda (National Theatre) oynanan Angels in America oyununda Andrew Garfield’la birlikte oynamayı çok isterdim. Bana hangi rol düşerdi bilemiyorum ama beni derinden etkileyen bir yapımdı.

Raif Akyüz :Savaş ve Barış oyununda nasıl bir karaktere hayat veriyorsun ?

Berfin Berber : Marya Bolkonskaya hayatın her alanından uzak kalmış bir kadın. Babası, abisi ve yeğeni için kendini feda eden, içten içe sosyetenin bir parçası olmak isteyen ama bir türlü kendi için bir şeyler yapmaya cesaret edemeyen biri. Bu yalnızlık ve çaresizlikte dinine tutunmak zorunda kalmış.

Raif Akyüz :Oyun kaç aylık bir prova süreçte çıktı ?

Berfin Berber : İki buçuk aylık bir prova süreci geçirdik.

Raif Akyüz : İleriye dönük hedeflerin nelerdir ?

Berfin Berber : Gönlümün efendisi tiyatro sahnesi fakat karşıma neler çıkacağını asla kestiremiyorum. Geçen sene bu zamanlarda işsiz bir yeni mezundum. Önümüzdeki sene bu zamanlarda başka güzel bir projede yer almayı çok isterim. Kamera önü veya sahne üstü hiç fark etmez. Beni harekete geçiren ve beni heyecanlandıran bir proje olsun şimdilik yeter bana.

Raif Akyüz : Birazda oyunculuğun dışında konuşalım istersen ? Berfin Berber’in bir günü nasıl geçer ?

Berfin Berber :  Çalışmadığım günlerde ailem ve arkadaşlarımla vakit geçirmeyi öncelik haline getiriyorum. Onlar bana hayat enerjisi veriyorlar. Bunun üstüne biraz kitap okuyup biraz da internette vakit geçirdiğim günler güzel geçen sıradan bir Berfin günü oluyor.

Raif Akyüz : Ne tarz kitaplar okuyorsun ? Değerli okurlarımıza bu zamana kadar okuduğun ve çok etkilendiğin bir kitap önerisinde bulunmanı istesem bu okuduğun kitaplar arasında hangisi olurdu  ? Birden fazla öneride de bulunabilir misin?

Berfin Berber : İşim gereği sürekli tiyatro oyunu okuyorum. Ama kişisel favorim biyografi kitapları. Yaşanmış hikayeler ve onların farklı ifade şekilleri beni çok cezbediyor. Her tiyatro severin Wajdi Mouawad okumasını tavsiye ederim. Herhangi bir oyunu olur, benim en sevdiğim Incendies. Güney Afrikalı komedyen Trevor Noah’ın otobiyografisi Suç Olarak Doğmak şiddetle tavsiye ettiğim bir kitaptır. Zorlu zamanlarda iyi bir destekçi olan Pema Chödrön’ün Herşey Darmadağan Olduğunda kitabını da tavsiye ederim.

Raif Akyüz : Filmlerle aran nasıl ? Ne tarz filmleri izliyor ve takip ediyorsun?

Berfin Berber : Belgesel, kara komedi, absürt ama genel olarak beklenmedik ve sürükleyici her filmi severim. Son zamanlarda Ruben Östlund’un Hüzün Üçgeni ve Emir Alper’in Kurak Günler filmlerinden çok etkilendim.

Raif Akyüz :Berfin Berber’in hobileri nedir?

Berfin Berber : Yüksek sesle müzik dinlemek, yemek yapıp yemek ve kayak kaymaktan çok hoşlanırım.

Raif Akyüz : Burcunuz nedir?

Berfin Berber : Boğa burcuyum ve sanırım inanılan bütün özelliklerine sahibim.

Raif Akyüz : Biraz tipik boğa burcu kısmını açar mısınız?

Berfin Berber :Burçlara tam olarak inandığım söylenemez ama insanları bir araya getirme özelliğine bayılıyorum. Bağımsız, kibar ve zeki bir kadın olduğumu söyleyebilirim. Boğa burcu olmaksa buna bir artı.

Raif Akyüz : Yeni biriyle tanıştığında ilk olarak dikkat ettiğin şey nedir ?

Berfin Berber :  Etrafına nasıl davrandığı. İnsan, hayvan, doğa ve bulunduğu ortama olan tavırları bir insanda ilk dikkat ettiğim şeydir.

Raif Akyüz : Son olarak değerli okurlarımıza neler söylemek istersin ?

Berfin Berber : Bu soruya kadar sıkılmadan okudukları için herkese çok teşekkür ederim. Umarım beni biraz da olsa tanıma fırsatı bulmuşlardır.

Röportaj: Raif Akyüz

Instagram: @raifakyuzoffical