Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

Selin Akdeniz müzik kariyerinde emin adımlarla ilerliyor

Uzun zamandır müzikle ilgilenen ve kendi bestelerini yapan Selin Akdeniz, yeni albümü “Beni Anlar Gözlerin”i bağımsız olarak... Uzun zamandır müzikle ilgilenen ve kendi...

Uzun zamandır müzikle ilgilenen ve kendi bestelerini yapan Selin Akdeniz, yeni albümü “Beni Anlar Gözlerin”i bağımsız olarak…

Uzun zamandır müzikle ilgilenen ve kendi bestelerini yapan Selin Akdeniz, yeni albümü “Beni Anlar Gözlerin”i bağımsız olarak dinleyicilerle buluşturdu.

Profesyonel müzik kariyerine 2020 yılında çıkardığı “Özgün Ninniler” albümüyle başlayan başarılı sanatçı Selin Akdeniz ardından çıkardığı “ Beni Anlar Gözlerin” isimli ikinci albümü ile müzik kariyerindeki yerini perçinlemiş oldu.

Geçtiğimiz yıllarda hem Türkçe hem de İngilizce olarak ‘Annem yine mutfakta’ ve ‘Sebzeleri çok severim’ isimli iki çocuk şarkısı, ve Atatürk için yazdığı Mavi Umutlar” adlı şarkısını yayınlayan sanatçı çocuk şarkılarında içindeki çocuğu ortaya çıkarırken, bebeklerin şefkatli sözlerle büyümesini istediği için ninni bestelediğini; Mavi Umutlar’da ise Atatürk’e olan minnetini aktarmaya çalıştığını ifade etti.

Beni Anlar Gözlerin isimli albümüyle müzik serüvenine devam eden Selin Akdeniz şarkılar duygularımı ifade edebilmemin en güzel şekliydi ve hayat beni müziğin şefkatli kollarına bıraktı. İçimde öyle sözler, öyle notalar biriktirmiştim ki kendimi bulunca hepsi dökülmeye başladı diyerek serüvenine artık ara vermeden devam etmek istediğini belirtti.

‘Sevgili eşim Evren Akdeniz için ”Ah gözlerin” ve “O salıncak” isimli şarkıları yazdım. Sanat yolundaki en büyük destekçim ve benim adeta her şeyim.” diyerek eşine olan sevgisini aktaran Akdeniz her şarkısının ayrı bir hikayesi olduğunu şu sözlerle ifade etti.

‘Ah gözlerin; sesimin sınırlarını sonuna kadar zorladığım her bir dizede, her bir oktavda ayrı bir duygu olan, öyle içten bir şarkı. O salıncak; uyanış ve diriliş şarkımız. Tecahül ü ariflerimizin ve hüsn-i ta’lillerimizin bitmesiyle büyüyüşümüzü anlatan şarkım.Tek geceydi isimli şarkımı narsistik istismara uğrayan kadınlar için yazdım. Bir kadın bile şarkımı dinleyip istismarın farkına varırsa ne mutlu bana. Yaşarken ölmeyi anlattım o şarkımda. Bir ay olsam ise eski şarkılar kadar naif bir şekilde platonik aşkı anlattığım şarkım. Sesimin karakterine göre oluşturduğum özel bir şarkı. Bir ay ışığı ise birazcık tsm tadında yapmaya çalıştığım bir şarkıydı. Değişik tarzda şarkılar yapmayı seviyorum. Ve benden hep değişik tarzda şarkılar duymaya devam edeceksiniz. Ve albümümün son şarkısı bir kış günü. Albümümü dinleyip üzülen insanlara umut ve mutluluk aşılamak için son şarkım olarak seçtim. Çok sevgi dolu bir şarkı yapmaya çalıştım.’

Selin Akdeniz “Bu albümde sevgi dolu şarkılar yapmamı sağlayan ve beni destekleyen başta eşim Evren Akdeniz’e, beni ben yapan anneme ve babama, Vahide Bahar Önder başta olmak üzere tüm hocalarıma, şarkılarımı ben çalıyormuşçasına kalpten çalan yetenekli piyanistim Burak Acar’a ve çellistim Mehmet Dinleyen’e, günlerce şarkılarımı en güzel hale getirmek için uğraşan ses mühendisi Emre Shan’a, ninni albümümün animasyon sanatçısı Sıdıkanur Keskin’e, bana umut veren dostum Hayat Sankar’a ve sesimi duyurmama yardımcı olan Emre Siyahoğlu’na minnetimi iletiyorum.’ diyerek de vefa duygusunu gözler önüne serdi. Onlarca şarkısı olan müzisyen kısa bir süre sonra bir single daha yayınlayıp içindeki şefkati ve umudu yaymaya devam edecek.