Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

Türkiye’nin Kripto Para Veri Platformu 21 Milyon Nedir?

Lider Bitcoin fiyatı 44.700 dolar seviyesini gördükten sonra bir düzeltme yaşadı ve altcoinler’de de benzer hamleler gördük.

Bu zamanlarda kripto para birimlerinin fiyatlarını takip etmek ve anlık olarak haberleri yakalamak oldukça önemli oluyor. 21 Milyon adlı platform da tam olarak bu ve bunun gibi problemleri çözmek için kullanıcılar ile buluşuyor.

21 Milyon Nedir?

21 Milyon adlı platform, ülkemizde yer alan kripto para birimi borsaları ve bu borsalarda yer alan kripto para fiyatları ile ilgili verilerin anlık olarak paylaşıldığı bir veri sağlayıcısı olarak tanımlanabilir.

Buna ek olarak kullanıcılar, 21 Milyon’da yer alan borsaları karşılaştırabiliyor, görüşlerini paylaşabiliyor ya da yeni bir kullanıcı ise hangi borsayı kullanacağını rahatlıkla seçebiliyor. Dolayısıyla hem yeni kullanıcıların fikir edinmesi açısından hem de tecrübeli kullanıcıların görüşlerini paylaşması açısından bu, önemli bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Öte yandan 21 Milyon’da şu anda 8 Türk kripto para borsası ve 375 adet kripto para birimi bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar Bitcoin fiyatı, XRP fiyatı, ETH fiyatı, ADA fiyatı, SHIB fiyatı ve Dogecoin fiyatı gibi bilgilere platformdan ulaşabiliyor. Bu noktada 21 Milyon’un Türk Lirası bazında fiyatları paylaştığını hatırlatmakta fayda var. Çünkü Türk kullanıcılar zaman zaman diğer platformlarda TL bazında takip yapmakta zorlanabiliyor.

21 Milyon’un Özellikleri

21 Milyon adlı platform güncel haberleri de anlık olarak kullanıcıları ile buluşturuyor. Böylece platformu takip eden kullanıcılar bir yandan borsaları ve kripto para fiyatlarını takip ederken bir yandan da gündemi takip ederek yatırım stratejilerini şekillendirebiliyor.

Bunlara ek olarak platform, kripto para borsalarına “21 Milyon Puanı” adı verilen bir puanlama da yapıyor. Yapılan açıklamalara göre bu puanlama, 21 Milyon ekibi tarafından tamamen nesnel kriterlere göre yapılıyor. 21 Milyon hesaplamayı baz alırken; platformun kuruluş yılı, şirket bilgileri ve açık adresi, mobil uygulamaları (IOS/Android), güvenlik (2FA vs gibi), sosyal medya takipçi sayıları, aylık ziyaretçi sayıları ve Alexa TR değerleri gibi çok sayıda tarafsız kriter kullanıyor. Belirlenen kriterler doğrultusunda ise puanlama her 3 ayda bir güncelleniyor.

Ayrıca 21 Milyon kullanıcıları 24 saatlik, 1 haftalık ve 1 aylık veriler ile kripto para birimlerinin fiyatlarını da karşılaştırabiliyor. Böylece kullanıcılar geçmişten günümüze fiyatlar ile ilgili karşılaştırmalı bilgi sahibi de olabiliyor.