Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

3. Sultanbeyli kısa film yarışması jürisi belli oldu!

Bu yıl üçüncü kez sinemaseverlerle buluşacak Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda Ulusal Yarışma jürisi belli oldu. Önemli isimlerin yer aldığı jürinin başkanlığını, çok...

Bu yıl üçüncü kez sinemaseverlerle buluşacak Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda Ulusal Yarışma jürisi belli oldu. Önemli isimlerin yer aldığı jürinin başkanlığını, çok sayıda sinema filmi ve kült TV dizilerine imza atan usta yönetmen Murat Saraçloğlu üstleniyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu yıl 3’sü düzenlenecek Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’na başvurular devam ederken, ulusal yarışmada finale kalacak filmleri değerlendirecek jürideki isimler de belli oldu.  23 – 26 Kasım 2023 tarihleri arasında düzenlenecek yarışmanın jüri başkanlığını çok sayıda sinema filmi ve kült TV dizilerine imza atan usta yönetmen Murat Saraçloğlu yapacak. Jüride ödüllü görüntü yönetmeni Kürşat Üresin, çok sayıda önemli film ve dizilerde rol alan başarılı oyuncular Mehmet Usta ve Çiçek Dilligil ile özellikle İran sinemasına dair çalışmalarıyla da tanınan yazar Cihan Aktaş yer alıyor.

ÖNEMLİ İSİMLER JÜRİDE

Ulusal Yarışma’nın jüri başkanlığı koltuğunda “72. Koğuş” ve “Deli Deli Olma” gibi çok sayıda filme imza atan yönetmen Murat Saraçoğlu oturacak. “Karagül”, “Bir Zamanlar Çukurova”, “Savaşçı” ve “Fazilet Hanım ve Kızları” gibi kült dizilere imza atan usta yönetmen Murat Saraçoğlu, pek çok saygın festivalde de jürilik yapmıştı.

Bu yılki jüride, “Kalandar Soğuğu”, “Kodokushi” ve Türkiye’nin Oscar Adayı Nuri Bilge Ceylan imzalı “Kuru Otlar Üstüne” gibi çok sayıda ödüllü filmin görüntü yönetmenliğini üstlenen, Görüntü Yönetmeni Kürşat Üresin; “Ekmek Teknesi” dizisindeki “Ölü” karakteriyle hafızalara kazınan ve çok sayıda film ve dizideki başarılı performansıyla dikkat çeken oyuncu Mehmet Usta; Tiyatro oyunculuğu ve oyunculuk eğitmenliğinin yanı sıra çeşitli TV dizilerindeki başarı performansıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan oyuncu Çiçek Dilligil ile İran sineması üzerine kitap ve çalışmalarıyla tanınan, Türk edebiyatının önemli isimlerinden yazar Cihan Aktaş yer alıyor.

TOPLAM 157 BİN TL ÖDÜL!

Başvuruları devam eden ve yurt içi ve yurt dışından yoğun katılımın yaşandığı 3. Sultanbeyli Kısa Film Yarışması’nda dereceye girecek filmler için sinemacılara toplam 157 bin TL ödül ve telif verilecek. Yarışmayı birincilikle tamamlayan filme 30bin TL, ikinci filme 20 bin TL, üçüncü filme 10 bin TL ödül verilecek. Ayrıca “Jüri Özel Ödülü” kapsamında seçilen film ise 7 bin TL’nin sahibi olacak. Altı finalist proje ile Özel Seçki’de gösterilen 5 filme 5’ er bin TL gösterim telifi verilecek. Yarışma kapsamında ödüllerin verileceği kategoriler arasında “En İyi Müzik”, “En İyi Kurgu”, “En İyi Görüntü Yönetimi”, “En İyi Kadın Oyuncu” ve “En İyi Erkek Oyuncu” ödülü yer alıyor. Sinemanın mihenk taşlarına Onur ve Emek Ödülleri’nin takdim edileceği etkinlikte kısa film alanına destekleriyle öne çıkan kişi ve kurumlara da Kısa Filme Destek Ödülleri takdim edilecek.