Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

A(m) I ART(ificial) Yapay Zekâ ve Fotoğrafın Evrimi

Kurulduğu günden bu güne çağdaş sanatın seçkin isimlerini uluslararası sanat fuarlarına taşıyarak Türkiye’nin kültürler arası köprüsü görevini üstlenen Gama Gallery, yapay zekâ çağında fotoğrafın...

Kurulduğu günden bu güne çağdaş sanatın seçkin isimlerini uluslararası sanat fuarlarına taşıyarak Türkiye’nin kültürler arası köprüsü görevini üstlenen Gama Gallery, yapay zekâ çağında fotoğrafın evrimini yansıtan A(m) I ART(ificial) başlıklı sergiye 10 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında 42 Maslak’ta ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’de sanatseverlerin izlenimine ilk kez sunulan “A(m) I ART(ificial)” adlı serginin yaklaşık altı ay süren içerik çalışmaları, akademide ve sanat dünyasında kendine özgü bir yer edinen fotoğraf sanatçısı ve yazar Can Sarıçoban tarafından gerçekleştirildi. Sanatçının onuncu serisini sunduğu bu sergide, fotoğraflardan yapay zekâ araçları kullanarak türettiği birçok yeni eseri yer alıyor.

Yapay zekanın fotoğraf sanatı üzerindeki evrimini araştıran, teknoloji ve sanatın iç içe geçişini etkileyici bir sunum ile gözler önüne seren sergide, fotoğraf sanatının dev isimleri Gültekin Çizgen, Ali Kabaş, İzzet Keribar, Ceylan Atuk, Mustafa Kemal Kayış ve Can Sarıçoban’ın yapay zekâ araçlarıyla yaratılan ve yeni bir sanatsal dil oluşturan eserleri, ilk kez sanatseverlerin izlenimine sunuluyor.

Sergi açılışında Levent Erden ve sanatçılar, yapay zekâ ve fotoğrafın evrimi, sanatın dünü ve yarını üzerine konuşacak; 15 Şubat günü ise sanatçıların yanı sıra akademik çevreden Süreyya Su, Zeynep Sandalcı ve Aslı Uçmak gibi konuşmacılar, yapay zekâ ve sanatın geleceğini ele alacaklar. Bu ilgi çekici konuşmalar, sanatın evrimi üzerine derinlemesine bir perspektif sunacak.

Sıra dışı adıyla da öne çıkan “A(m) I ART(ificial)” sergisi, teknolojinin sanatı nasıl dönüştürebileceğini ve insan yaratıcılığının yapay zekâ ile nasıl yeni ve beklenmedik şekiller alabileceğini ortaya koyuyor. Sergi, estetik ve düşünsel bir deneyim sunmayı hedeflerken, aynı zamanda ziyaretçileri, yapay zekâ ve sanatın iç içe geçtiği çağdaş dünyamızda gerçeklik ile yaratıcılığın ne anlama geldiğini sorgulamaya davet ediyor.

 

Küratörlüğünü Can Sarıçoban’ın üstlendiği ‘’A(m) I ART(ificial)’’ adlı sergi 10 Şubat günü davetlilere özel açılışını gerçekleştirecek ve tüm sanatseverler 12 Şubat – 2 Mart tarihlerinde, pazar hariç her gün saat 10:00-20:00 arası Gama Gallery 42 Maslak’ta izleyebilir.