Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

Birlik Çatı Su Yalıtım Membranları

Su yalıtım membranı, su sızıntılarını veya hasarını önlemek için bir yüzeye serilen su geçirmez bir malzeme tabakasıdır. Su yalıtım membranları genellikle sıvı uygulanmış veya önceden şekillendirilmiş tabakalardan oluşur.

Binanızın bodrumunu veya çatısını korumak için su yalıtımı, suyun temelinize sızmasını önlemeye ve yapınızı su hasarından korumaya yardımcı olacaktır. Betona su girişini geçilmez hale getirmenin yanı sıra bakımı da kolaylaştıracak su yalıtım membranı eklenir. Su yalıtım membranı, bir yüzeyin üzerine serilmiş ince bir su geçirmez malzeme tabakasıdır. Bu katman süreklidir ve suyun içinden geçmesine izin vermez. Örneğin, düz bir terasta, yapısal levhanın üzerine ve bitiş karolarının altına bir su yalıtım membranı döşenebilir. Bu, suyun yapısal döşemeye sızmamasını sağlayacaktır. Karolar ve membran, suyun çukurlara ve kanalizasyonlara akmasını sağlamak için eğimli bir dolgu malzemesi üzerine döşenmelidir.

Ürünler fiberglas, polyester veya ikisinin bir kombinasyonu ile güçlendirilebilir. Elementlere maruz kalmak için tasarlanan ürünler tipik olarak mineral granüller, kaplamalar, filmler veya diğer opak yüzey kaplamalarıyla kaplanır. Kendinden yapışkanlı katman, kurulum sırasında çıkarılan bir ayırma filmi veya kağıtla korunur. Kendinden yapışkanlı modifiye bitümlü membranlar genellikle karton kutularda paketlenip saklanır veya opak ambalaj ile korunur. İdeal olarak, bir su yalıtım membranı sağlam, esnek, yırtılmaya karşı dirençli ve elastik olmalıdır, böylece çatlakları örtmek ve aynı zamanda bina ile birlikte hareket edebilir. Levhalar, su geçirmez bir bağlantı oluşturmak için yaklaşık 100 mm (4 “) üst üste bindirilir. Bazı membranlar, bir sıcak hava tabancasıyla eritilerek ve daha sonra önceden serilmiş levha üzerinde üst üste bindirilerek birleştirilir. Bu tür bir membranla, tabakalar arasındaki bağlantılar kritiktir ve sızıntıyı önlemek için mükemmel bir şekilde yapılmalıdır. Detaylar İçin; https://www.birlikcati.com.tr/ode-su-yalitim-menbranlari