Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

İstanbul’da yangın faciasında ölü sayısı 29’a yükseldi

İstanbul Beşiktaş'ta yer alan Masquerade gece kulübü tadilattayken yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis... İstanbul Beşiktaş’ta yer alan Masquerade gece...

İstanbul Beşiktaş’ta yer alan Masquerade gece kulübü tadilattayken yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis…

İstanbul Beşiktaş’ta yer alan Masquerade gece kulübü tadilattayken yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede önlem aldı.

Gece kulübündeki yangında 29 vatandaşımızın hayatını kaybettiği açıklandı.

İddialara göre Ramazan dolayısıyla kapalı olan 16 katlı binanın en alt katında bulunan Masquerade adlı gece kulübünde kaçak tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu.

Patlamanın ardından gece kulübünde yangın çıktı. Yangının büyümesiyle kulüp ve bina dumanla doldu.

İşçiler mahsur kaldı

O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi.

29 kişi hayatını kaybetti

Yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yaşanan facianın ardından detaylar ise ortaya çıkmaya başladı.

Yangının çıkış nedeniyle ilgili tadilat sırasında bir kıvılcımın ses sistemlerine sıçradığı ve çıkan yangında oksijen tüplerinin patladığı ileri sürüldü.

Yangının kesin nedeniyle ilgili incelemelerin başlatıldığı kaydedildi.

Diğer bir ayrıntı ise mekanda bulunan ses yalıtımının değiştirildiği sırada yangın çıktığı, bunun sonucu olarak ses yalıtım malzemelerinin bir anda tutuşması sonucu işçilerin bodrum katta mahsur kaldığı ihtimali üzerinde de duruluyor.

İşçiler dışarı çıkamadı

Binanın acil çıkış kapısının olmadığı, işçilerin dışarı çıkamadan içerde dumandan etkilendiği ifade edildi.

Kundaklama şüphesi araştırılıyor

Olay yerine sevk edilen savcıların, önceden olaylarla anılan gece kulübüne olası bir kundaklama şüphesi üzerine çalışmalarını o yönde sürdürdüğü de öğrenildi.