Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

Parviz Ahmedov kimdir?

Parviz Ahmedov 17 Mart 1999’da Azerbaycan’ın Lenkeran şehrinde dünyaya geldi. Orta okul ve lise öğrenimimi şua nki Bakünün Hazar Bölgesi, Çilov Adası’nda bulunan...

Parviz Ahmedov 17 Mart 1999’da Azerbaycan’ın Lenkeran şehrinde dünyaya geldi. Orta okul ve lise öğrenimimi şua nki Bakünün Hazar Bölgesi, Çilov Adası’nda bulunan 131 No’lu Rasim İbrahimov ortaokulunda tamamlayan Parviz Ahmedov daha sonra 2016 yılında Erzurum’da bulunan Atatürk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü kazandı ve burada 2022 yılında mezun oldu.

 

Üniversite eğitiminin hemen ardından Parviz Ahmedov aynı yıl  Atatürk Üniversitesi radyo, televizyon ve sinema yüksek lisans programına kabul edildi.

 

Parviz Ahmedov sanat hayatına 2017 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden “Demli Perde ” tiyatro kulübünün projesi olan “Sevgili Doktor” isimli tiyatro oyununda diş hekimi rolünü ile başlamış ve bu rolündeki başarısından dolayı teşekkür belgesi almıştır.

 

Parviz Ahmedov 2020 yılında Yardımcı Doçent Dr. Abdulkadir Atak ile birlikte “Karabağ’ın Gözyaşları” adlı ilk uzun metrajlı belgeselini 10 gün süren çekimlerin ardından tamamlamıştır. Belgeselde ağırlıklı olarak şehit ve gazi ailelerinin röportajlarına ağırlık verilirken çekimler Azerbaycan’ın Bakü, Gence ve Ağdam şehirlerinde gerçekleştirildi.

 

Parviz Ahmedov bu çalışması hakkında “Çekimler yapılırken kamera arkasında sadece beni değil tüm ekibimizi duygulandıran onlarca sahnemiz oldu. Gözlerimiz doldu. Bizi çok derinden etkileyen bir aile vardı. O annenin rüyasında oğluyla yaşadıkları olaylardan bahsetmesini dinlediğinizde çok şaşıracağınızı düşünüyorum” diyerek duygularını ifade etti.

 

Parviz Ahmedov ve Yardımcı Doçent Dr. Abdulkadir Atak’ın ortak çalışması “Karabağ’ın Gözyaşları” Türkiye’de ilk kez “Erzurum 18. Uluslararası Kar Filmleri Festivali”nde gösterime girdi. Ayrıca 2021-2022 yıllarında Atatürk Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen 17. ve 18. Uluslararası Kar Filmleri festivallerinde projeler yaptı. Bu başarılı projeler sonrasında nedenle Azerbaycan’dan “Gazi Kadınların Sosyal Kamu Birliği” tarafından “Türkiye ve Azerbaycan ortak işbirliği” ödül plaketinin kazandı.

“Karabağ’ın Gözyaşları projesi Parviz Ahmedov’un teklifi üzerine18. Uluslararası Film Festivali kapsamında Azerbaycan sinemasına ithaf edilmiş ve Azerbaycan’dan birçok film gösterilmiştir.

 

Bu başarılı çalışmaların ardından Türk Sanat Akademi Medya’nın projesi olan Arb TV’de yayınlanan “HAVADAR” dizisinde görüntü yönetmenliğine başlayan Parviz Ahmedov halen “HAVADAR” adlı dizinin ikinci yönetmenliğini yapmaktadır.