Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

Çapkının Düşü oyunu ayakta alkışlandı

Baht Tiyatro’nun yapımcılığını üstlendiği, Onur ERBİLEN’in yazdığı ve yönettiği “Çapkının Düşü” oyunu 15 Haziran Perşembe akşamı Baba Sahne’de prömiyer yaptı.   Tiyatro, sinema ve televizyon dünyasının tanınmış isimleri...

Baht Tiyatro’nun yapımcılığını üstlendiği, Onur ERBİLEN’in yazdığı ve yönettiği “Çapkının Düşü” oyunu 15 Haziran Perşembe akşamı Baba Sahne’de prömiyer yaptı.

 

Tiyatro, sinema ve televizyon dünyasının tanınmış isimleri Ezgi Sertel Çobanoğlu, Deniz Yeğin, Berfin Taş, Ezgi Şenler, Deniz Bolışık, Gizem Terzi, Ecem Öz, Perihan Ünlücan, Şevket Çoruh, Ozan Güven, Soydan Soydaş, Yurdaer Okur, Burak Demir, Murat Evgin, Volkan Ateş Gündüz prömiyere katılan isimler arasındaydı.

Tek perde olarak sergilenen ve komedi türündeki “Çapkının Düşü” oyununun   yönetmeni Onur ERBİLEN aynı zamanda yazarı da olduğu oyun ile seyircinin beğenisini kazanırken, Ozan ÇOBANOĞLU ve Serdar YEĞİN göz dolduran oyunculuklarıyla ayakta alkışlandı.

 “Çağ dostum, yaşadığımız bu ölümcül çağ, yalnız sen değilsin ki!” 

 

Onur ERBİLEN; Çapkın ile eril dünyayı, modern insanın korkularını ve metropol yalnızlığını geleneksel Türk tiyatrosundan, resimden ve edebiyattan örnekleri ve ögeleri de kullanarak sahnede oluşturduğu büyülü bir gerçeklikle ortaya koyuyor. Erbilen, aynı zamanda yazarı da olduğu metni sahnelerken birçok sanat dalını kullanıyor ve gerçek ile düş, sanat ile yaşam, eril ve dişil arasında bir illüzyon oluşturuyor. Bazen fantastik bazen de komik olan bu sarmalda Çapkın, olmaktan korktuğu sanrılarına dönüşüyor.

​ İnsanı bencilleştiren ve yalnızlaştıran, bunun sonucunda da hastalıklı yaşamlara dönüştüren bu yeni çağda; En büyük dostumuz kim? Peki ya en büyük düşmanımız? En büyük dostumuz da düşmanımız da benliğimiz midir?

​ Seyirci “Çapkının Düşü” oyunuyla; eril düşünceler, bencil yaşamlar ve empatiden yoksun ögelerle dolu bu yeni çağın yansıması olan Çapkın’ın üzerinden korkuları, yasakları, anlatamadıkları ve gerçekleri ile yüzleşiyor.

Baht Tiyatro’nun yapımcılığını üstlendiği “Çapkının Düşü” oyunu  17 Haziran Cumartesi günü Besa Sahne’de ve 22 Haziran Perşembe günü Ankara MEB Şura Salonu’nda yeniden seyirci ile buluşacak. Oyun daha sonra hem İstanbul’daki diğer sahnelerde hem de farklı illere gerçekleştirilecek turnelerle seyirciyle buluşacak.

 “Çapkının Düşü” oyununun biletleri Biletix, Biletinial, ilgili gişeler ve fırsat sitelerinden alınabilir.

 

GÖREV DAĞILIMI

ÇAPKININ DÜŞÜ

Komedi / Tek Perde 80 Dk

Yazan & Yöneten: Onur ERBİLEN

Yapım Koordinatörü: Aziz Çoban

Dekor & Kostüm: Ahmet KARSLI

Işık: Ayşe Sedef AYTER

Dramaturgi: Ozan ÇOBANOĞLU & Yelda ÖZDEŞ

Yönetmen Yrd. : Kardelen GÖKTAŞ

Şarkı Söz & Müzik: Ersin Gürler AKAN

Afiş Tasarım: Su KÜÇÜKTEPEPINAR

Afiş Fotoğrafı: 124 Sanat

Kondüvit: Abdullah AKBAŞ

Terzi: Müzehher ERBEYİ

Asistanlar: Mirac ÇELEN – Hakkı Can EROL – Ayşe KESEROĞLU

 

Oynayanlar: Ozan ÇOBANOĞLU, Serdar YEĞİN

 

TİYATRO BAHT

 

OYUNUN ÖZETİ:

Eril düşünceler, bencil yaşamlar ve empatiden yoksun bu yeni çağın en belirgin yansıması olan Çapkın, düşünde korkularından, yasaklarından, anlatamadıklarından kaçar. Öylesine yoğun, öylesine fantastik ve bir o kadar komik hallere düşer.

Bir sarmalın içinde bulur kendini ve kendi korkularına dönüşür.

En büyük dostumuz da düşmanımız da kendimizden başkası değildir.