Büyük Fırsat! Hızlı bir şekilde diş teli fiyatınızı öğrenmek ister misiniz?

Rabiye Alpcan unutulmaya yüz tutmuş cam altı sanatını sanat severlerle buluşturuyor

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş Anadolu el sanatlarından cam altı resim sanatının usta isimlerinden biri olan sanatçı Rabiye Alpcan solo sergisini Kethüda Hamamı’nda sanatseverlerle...

Günümüzde unutulmaya yüz tutmuş Anadolu el sanatlarından cam altı resim sanatının usta isimlerinden biri olan sanatçı Rabiye Alpcan solo sergisini Kethüda Hamamı’nda sanatseverlerle buluşturdu.

Başta sanatseverler olmak üzere, iş, cemiyet ve basın dünyasının ilgi gösterdiği sergide başarılı sanatçının cam levha üzerine yağlı boya, suluboya, akrilik, guai boya ile elle ve kimi zaman kalıp kullanarak resimlerin camın arka yüzüne terste yapılmış geleneksel sanat çalışmalarına yoğun ilgi gösterdi.

Cam altı sanatı konusunda eğitmenlik de yapmakta olan Rabiye Alpcan cam altı resim sanatının daha geniş bir kitleye yayılması ve hem yurt içinde hem yurt dışında bu sanatın tanıtılması için çalışmalarına devam ederken “Cam altı sanatı Türk el sanatları arasında ilk örnekleri mimarlıkta kullanılan alçı vitray tekniğidir. Memlükler ve Eyyubiler camın kullanım alanlarını genişletmiş, Selçuklular döneminde teknikler geliştirilmiş ve cam tuval olarak kullanılmaya başlanmış ve Osmanlı döneminde ise cam altı sanatı çok büyük önem arz ettiği için cam üretilen atölyeler açılmış ve camın değişik alanlarda kullanılmasında etkili olmuştur” diyerek cam altı resim sanatının önemine dikkatleri çekti.

Önümüzdeki süreçte cam altı sanatını yurt dışında da tanıtmak için çalışmalarına start verdiğini ifade eden Rabiye Alpcan “Misyon olarak tarihi el sanatlarımıza gereken değeri verilmesine katkıda bulunmak ve bu sanatını aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde değerlendirerek katkıda bulunmayı hedeflediğini” ifade etti.